top of page

SPX FLOW Gerstenberg Schröder (GS) specijaliziran je za procesna rješenja za sve vrste kristaliziranih, krutih i emulgiranih prehrambenih proizvoda, kao i za proizvode koji zahtijevaju termičku obradu u industriji mlijeka, masti i ulja te prehrambenoj industriji.

 

Aplikacije uključuju margarin, maslac, namazane proizvode od maslaca, masti-šećer, krem-punjenje za kekse, majonezu, preljeve, umake itd.

 

S instalacijama u preko 120 zemalja svijeta GS isporučuje opsežan portfelj opreme za preradu i procese koji čine dio modernih proizvodnih linija. Tu se ubrajaju pumpe visokog pritiska, strugani površinski izmjenjivači topline (skreperi), pasterizatori, pin rotori, strojevi za kontinuirano pravljenje maslaca, strojevi za emulgiranje i sustavi za automatizaciju.

 

Kombinirajući više od stoljeća iskustva s tehnološki naprednom stručnošću našeg inženjerskog osoblja, u mogućnosti smo ponuditi opremu i sustave koji pružaju izvanredne performanse uz značajne uštede energije i rada. Nadalje, suradnjom sa svakim kupcem i iskorištavanjem naših potpuno opremljenih inovacijskih centara stječemo međusobno razumijevanje vaših specifičnih zahtjeva i pomažemo vam da prevladate vaše specifične proizvodne izazove.

 

Probna ispitivanja postrojenja omogućuju procjenu i usavršavanje novih procesa prije stvarne izvedbe, čime se štede skupe pogreške i stanke, kao i preventivna obuka za održavanje koja osigurava maksimalan život na instaliranoj opremi.

GS_innovation_center.jpg

Proizvodi

Vrhunska kvaliteta proizvoda često se može postići osiguravanjem da svaka faza proizvodnje neometano napreduje - uključujući i način na koji se proizvodi pumpaju kroz procesnu liniju. Stabilnijim protokom proizvoda postiže se bolji konačni rezultat.

 

Visokotlačne klipne pumpe dizajnirane su za održavanje idealnog protoka proizvoda. Izgrađeni su tako da odgovaraju kapacitetima od 115 do 20 500 l/h

 

Svaka je pumpa montirana na podesivim nogama izgrađenim da izdrže vibracije. Motor je zaštićen poklopcem od nehrđajućeg čelika, koji je izoliran da umanji buku. Razina buke nikada ne prelazi 76 dB - čak i kad oprema radi s maksimalnom snagom.

 

Klipne pumpe također su dizajnirane za brzo, jednostavno servisiranje i održavanje te lako CIP čišćenje.

GS_Plunger_pump.jpg
Zupčaste pumpe
GS_gear_wheel_pump.jpg

GS zupčasta pumpa namijenjena je proizvodnji na niskom tlaku, idealno za proizvodnju  skraćivanje (shortening) i plastificiranje(plasticized fats).

 

Pumpe su izrađene kako bi odgovarale kapacitetima u rasponu od 700 - 25 000 l/h, a kapaciteti se lako podešavju preko pretvarača frekvencije.

 

Kućište pumpe izrađeno je od lijevanog željeza, a zupčanik je od nitratnog čelika, a unutarnji zupčanik od lijevanog željeza.

 

Moguće je dodati pumpu za ubrizgavanje dušika u pumpu zupčanika za aeriranje kod skraćivanja (shorteninga).

 

Zupčasta pumpa može biti opremljena grijaćim plaštem (heating jacket), cjedilo za grijanje i grijanim cijevima proizvoda.

Tehnologja za Margrin

Koristeći učinkovit ugljični dioksid kao rashladni medij, Nexus je SSHE velikog kapaciteta, niskoenergetski dizajniran za razne prehrambene proizvode.

 

Podržavajući proizvodnju skraćivanja (shortening) do 20 000 kg/h, skreper izmjenjivač topline GS Nexus nudi niz jedinstvenih prednosti:

Proizvodnja niske energije kristaliziranih masnih proizvoda kao što je niže spomenuto

 

Rezultati ispitivanja pokazuju da upotreba CO2 na -10 ° C daje otprilike 25% manju potrošnju energije u rashladnom sustavu, zbog bolje stvarne učinkovitosti na kompresorskom sustavu na 10 ° C veće temperature isparavanja nego za NH3 rad.

CO2 kao rashladno sredstvo - manji investicijski troškovi za rashladni sustav CO2 u usporedbi s NH3.

 

Smanjenje troškova prijenosa topline.

 

CO2 je vrlo učinkovito rashladno sredstvo s vanjskim koeficijentom prijenosa topline koji je 2-3 puta veći od onoga NH3 i koji će povećati ukupni toplinski tok do 40%.

 

Sustav povrata topline moguć.

 

Kada koristite CO2 kao rashladno sredstvo, moguće je ugraditi i koristiti sustave za povrat topline za uštedu energije. Regeneriranje topline može ponuditi korisnu vodu do 90 ° C, koja se može koristiti u druge svrhe u postrojenju. Do 70% energije može se regenerirati.

 

Jednostavan pregled i održavanje

Higijenski dizajn pogodan za prehrambenu industriju

 

Optimizacija prostora

GS_SSHE_GS_Nexus
GS_SSHE_GS_Nexus

press to zoom
GS_Table_margarine_w_Nexus
GS_Table_margarine_w_Nexus

press to zoom
GS_In-house_shortening_w_Nexus
GS_In-house_shortening_w_Nexus

press to zoom
GS_SSHE_GS_Nexus
GS_SSHE_GS_Nexus

press to zoom
1/4
Perfector
GS_SSHE_GS_Perfector
GS_SSHE_GS_Perfector

press to zoom
GS_Perfector
GS_Perfector

press to zoom
GS_SSHE_GS_Perfector
GS_SSHE_GS_Perfector

press to zoom
1/2

Skreper izmjenjivača topline

Kompaktni, visokokvalitetni strugači površinski izmjenjivač topline, koji obećava vrhunske performanse kristalizacije, minimalne zastoje i jednostavno održavanje. Perfector® 125 podržava proizvodnju do 6,6 t/h.

 

Sustav rotora skrepera: standardni sustav strugača je sustav Bulldog koji sadrži dva reda plastičnih strugača. Strugalice se mogu pregledati i zamijeniti bez uklanjanja rotora. To osigurava manje stanka. Alternativno, rotorski sustavi s plutajućim strugačima dostupni su u raznim materijalima koji odgovaraju vašoj aplikaciji proizvoda.

 

Veća učinkovitost: Svaki krug rashladnog sredstva ima spremnik za ispuštanje koji omogućuje brzo pokretanje i smanjuje vrijeme zastoja tijekom zaustavljanja proizvodnje.

 

Referentni proizvodi: margarin za lisnato tijesto, stolni margarin, stolni margarin bez mlijeka, margarin za kolače i vrhnje, glatko ghee, skraćivanje, rekombinirani maslac, maslac za namazanje, namazi s malo masti.

Za proizvodnju visoko viskoznih proizvoda. Ovj površinski izmjenjivač topline koja se može koristiti bilo za pasterizaciju ili za kristalizaciju podržava različite proizvodne kapacitete ovisno o vrsti proizvoda.

 

Sustav rotora strugača

Patentirani strugači, Turbo strugači, osiguravaju intenzivnu turbulenciju i mehaničku obradu, kao i kontinuirano čisto struganje unutarnje površine cijevi. 

 

Veća učinkovitost

GS Kombinator® opremljen je automatskom regulacijom temperature hlađenja i grijanja u svakoj pojedinačnoj cijevi. Moguće su različite brzine osovina rotora jer je svako vratilo pokretano zasebnim motorom zupčanika. Kako bi se smanjio prostor na podu, stroj s rotorima može se montirati na GS Kombinator®.

 

Reference proizvoda: margarin za lisnata tijesta, stolni margarin, trans free stolni margarin, margarin za kolače i vrhnje, glatko ghee, skraćivanje, rekombinirani maslac, namazivi maslac, namazi s malo masnoće, krema za punjenje pekarskih proizvoda.

GS_SSHE_GS_Kombinator
GS_SSHE_GS_Kombinator

press to zoom
GS_Bakery_filling_cream_sandwiching_basi
GS_Bakery_filling_cream_sandwiching_basi

press to zoom
GS_Bakery_filling_cream_bag-in-box_basic
GS_Bakery_filling_cream_bag-in-box_basic

press to zoom
GS_SSHE_GS_Kombinator
GS_SSHE_GS_Kombinator

press to zoom
1/4
GS_Pin_rotor_machine.jpg

SISTEM ZA MIJEŠANJE - PIN ROTOR

Stroj s rotirajućim rotorom je jedinica za gnječenje koja vam omogućava fleksibilnost za rad proizvoda pod visokim i niskim pritiskom i pri različitim brzinama, omogućavajući vam postizanje konstantno vrhunskih rezultata.

 

PIN ROTOR igra ključnu ulogu u proizvodnji širokog asortimana margarina i proizvoda za skraćivanje (shortening). Bilo da se radi o dodatnom stupnju plastičnosti u margarinu s lisnatim tijestom ili idealnoj viskoznosti za punjenje mekog stolnog margarina ili skraćivanju (shorteningu), naš PIN ROTOR omogućava da ste korak bliže savršenstvu.

 

Referentni proizvodi: razni margarinski proizvodi, skraćivanje (shortening).

SUSTAVI ZA KRISTALIZACIJA

 

RESTING TUBE je obavezan korak za kristalizaciju prije pakiranja specifičnih tipova margarina kao stolni margarin, margarin za kolače ili za lisnata tijesta.

 

Faza mirovanja važna je u vašem proizvodnom ciklusu jer

tu dolazi do konačne kristalizacije proizvoda. Bez pravilne konačne kristalizacije, konzistencije i performanse proizvoda proizvod može biti ugrožen. GS RESTING TUBE je cijev za mirovanje koja daje proizvodu dovoljno vrijeme za formiranje i prosijavanje uniforme

kristalizacija  za visoko kvalitetne performanse proizvoda.

GS_Resting_tube.jpg
Tehnologja za Maslac
GS_Continuous_butter_making_machine
GS_Continuous_butter_making_machine

press to zoom
GS butter
GS butter

press to zoom
GS_Continuous_butter_making_machine
GS_Continuous_butter_making_machine

press to zoom
1/2

SISTEMI ZA PROIZVODNJU MASLACA

 

Kapacitet mašina za pravljenje maslaca se kreće od 500 kg do 14 000 kg/h.

 

Vrhunski GS stroj za kontinuirano pravljenje maslaca je dizajniran s naglaskom na sigurnost proizvoda i lako održavanje pomoću najnovije tehnologije izrade.

 

Regulacija protoka kroz radne sekcije automatizirana je u usporedbi s tradicionalnim strojevima s ručnim upravljanjem. To nudi ne samo visoki stupanj daljinskog i automatskog rada, ali također i velika fleksibilnost upravljanja i optimizacija radnog intenziteta i raspodjele vlage tijekom proizvodnje. Strojevi za pravljenje maslaca su isporučeni s integriranim sustavom predgrijavanja vrhnja, kao i hlađenjem.

SISTEM ZA PROIZVODNJU MASLACA

 

GS REWORKER je sustav za kontinuirano prerađivanje rasutih proizvoda kao što su maslac, AMF, biljne masti, margarin itd. za daljnju obradu.           

 

GS REWORKER se može isporučiti kako za temperirane rasute proizvode, tako i za smrznute proizvode. Nježno rukovanje proizvodom umanjuje rizik od gubitka vlage i uključivanja zraka u proizvod tijekom postupka. Po mogućnosti, alat za preradu može biti isporučen za vakuumsko tretiranje prerađenog proizvoda. Također je moguće prilagoditi sastav proizvoda ubrizgavanjem, na pr. voda, sol, kultura itd. na proizvodu tijekom prerade.

 

Automatski integrirani CIP sustav minimizira rizik od bakterioloških problema.

GS_Butter_reworker.jpg
GS_Butter_Unwrapper_671x386.jpg

GS zupčasta pumpa namijenjena je proizvodnji na niskom tlaku, idealno za proizvodnju  skraćivanje (shortening) i plastificiranje(plasticized fats).

 

Pumpe su izrađene kako bi odgovarale kapacitetima u rasponu od 700 - 25 000 l/h, a kapaciteti se lako podešavju preko pretvarača frekvencije.

 

Kućište pumpe izrađeno je od lijevanog željeza, a zupčanik je od nitratnog čelika, a unutarnji zupčanik od lijevanog željeza.

 

Moguće je dodati pumpu za ubrizgavanje dušika u pumpu zupčanika za aeriranje kod skraćivanja (shorteninga).

 

Zupčasta pumpa može biti opremljena grijaćim plaštem (heating jacket), cjedilo za grijanje i grijanim cijevima proizvoda.

bottom of page